Ont i magen...

2009-03-31, 22:59:23 / Kategori: Random thoughts

Jag sitter här med världens magknip och jag vill gärna skylla de på mitt såkallade "träningspass" jag hade igår med mamma men tyvärr så är det nog för att jag har ätit för mycket mat och godis. Undra om glass hjälper? För när man var liten och man hade ont nån stans eller vara var sjuk så fick jag alltid glass och de hjälpte verkligen! Så har jag allvarliga funderare på att äta lite glass och intala mig själv att jag kommer må bättre efter de...

Detta är riktiat till Sandra! HUGO VANN,, haha! Men visst såg dom lite kära ut iallafall, ska gå in på tv5.se och läsa hur det har gått för dom. Antar att den sidan kommer att vara överbelastad nu, för det är väl så många som är intresserade av att veta de (läs:ironi)



Imorgon ska jag åka till Falun en sväng och träffa Gloria för en lunch och gå på stan en sväng, ska bli MYS!

Ny kvällstradition...

2009-03-30, 23:18:03 / Kategori: Random thoughts
Ska nog börja med att lägga upp ett nytt youtube klipp varje kväll när jag går och lägger mig på en låt som jag tycker ha passat in på dagen eller bara varit allmänt bra! Här är kvällens bidrag! Ni som inte har sett filmen Juno... SE DEN!



Föresten så läste jag nyss att Johnny Depp hade blivit erbjuden över 400 miljoner dollar för att ställa upp i en till Pirates of the Carribian film... fatta 400 miljoner dollar! Att man ens kan få tjäna så sjukt mycket pengar, men är de nån som ska vara värd det så är det ju Johnny. För damn vad den karl är HOT!

Mmm Måns!

2009-03-29, 23:14:47 / Kategori: Random thoughts
Höll ju på den här låten i Melodifestivalen, och hör på den här akustiska versionen jag ramlade över då! Lovin it!



Lite halvdåliga uppdateringar den senaste tiden...

2009-03-29, 20:43:18 / Kategori: Allmänt
Imorgon börjar mitt nya liv, en mening som jag har sagt så många gånger förr, men imorgon då ska de verkligen stämma! För imorgon ska mina underbara föräldrar köpa mig ett nytt gymkort och de behövs verkligen för min kondition är just nu inte alls nått att vara stolt över. Så målet är väl att träna mist 3 gånger i veckan iallafall, så lär väl nått hända tillslut. Sen så har jag också fått för mig att jag kanske ska ta och se till att mina andra garberob halva kommer hem från Hawaii, har ju legat där i snart tre månder nu och nu börjar jag verkligen sakna alla mina kläder och skor! Så jag ska se till att dom kommer hem inom dom närmaste veckorna.

Heljen var iallfall jätte mysig, tog de mest lugnt i fredags med tanke på att jag hade högskoleprovet att göra på lördagen. Så det vara mest mys framför tvn och jag höll mig till ett glas vin bara! Sen var de ju högskoleprovet på lördagen och trots att man sitter i typ 8 timmar i sträck och skriver den där (läs: jäkla) provet så går tiden iallfall ganska fort, men runt tre tiden så är hjärnan helt snurrig av alla texter man läst. Men det kändes ju som att de gick okey, men så har de känns dom andra gånger med men det har inte visat sig gått så bra ändå. Men jag håller tummarna! Sen var det iallafall bara hem och byta om, hann med lite vin och champange hemma, sen var det bara att dra in till stan igen för middag på Brända. Det var super mysigt, mysigare att lyxa till de sådär ibland istället för att förfesta hela tiden och bara dra ut på krogen. Men tröttnade ganska snabbt på krogen så jag drog innan stängning, vilket är väldigt ovanligt för att vara mig!

Har inga bilder sen igår heller,
läste på Sandras blogg att dom tydligen var för fula för att visas offentligt,, haha! Så jag bjuder på dom här bilderna istället...



Ge mig värme och sommar! Ge mig Hawaii!

Aningen rastlös nu...

2009-03-27, 11:32:56 / Kategori: Random thoughts

Bjuder på några flumm bilder av mig själv...


Nu ska jag nog ge mig ut på en promenad i vår/vinter solen, måste bara hitta min älskade Ipod först!


Dags för kväller kanske?

2009-03-25, 00:22:34 / Kategori: Random thoughts
Däckade i soffan vid nio tiden, i mammas knä.
Vaknade vid elva, hade då sovit två timmar.
Gick upp och borstade tänderna, la mig i sängen.
Blev plötsligt väldigt pigg, inte alls lika trött.
Började kolla runt på facebook, chatta på msn, kolla bloggar.
En timme gick, tittade på lite gamla bilder och drömde mig bort.
Tröttheten kom kypandes igen, bestämde mig dock för att blogga ändå.
Tankar om en hurtig promenad imorgon bitti kom, dom lades ner ganska snabbt.
Började tänka på vad jag skulle äta till frukost imorgon bitti.
Nu är jag hungrig istället, vill ha frukost!
Så nu tänker jag blunda och somna, sen vakna om några timmar igen.
Gå ner och äta en super frukost.
Just so you all know....

Ge mig sommar, bruna ben och sol


Fan, bror ligger redan och snarkar... han stör min nattsömn redan!


Dags att sova snart...

2009-03-23, 00:15:33 / Kategori: Random thoughts

Idag kom jag hem från min 24 timmars resa till El Stockholmo, Malin Ö hade ju inflyttnings/fördelsedags fest igår och vi hade det jätte kul! Vart 6 stycken tjejer så vi öste på i princip hela kvällen, jag och Cissi åkte tåg ner till Stockholm vid ett tiden på lördags eftermiddag och körde en lite sväng på stan (köpte nytt löshår) och käkade lite Sushi... som jag hade längtat efter Sushi, hade ju inte ätit de på flera månader! Sen så gick vi hem till hennes super mysiga lägenhet och drack vin och åt kladdkaka och gjorde oss iordning innan vi drog till Älvsjö. Vi ramlade ju såklart in sist av alla, som vanligt när det kommer till att passa tider...

Men vi hade en super mysig middag, Malin Ö hade dukat så fint och gjort jätte god mat och hennes lägenhet var super mysig. Medeltempraturen i lägenheten låg väl på runt 27 grader, vilket är helt i min smak! Sen så satt vi alla och snacka skit hela kvällen och drack massor innan vi drog till stan, om jag minns rätt så åkte vi till kungsholmen till en schlager ställe som hette Lemon bar, var riktigt litet där och packat med folk men det var mysigt. Planen var ju att stanna till där och sen dra till stureplan, men av vissa anledningar så blev vi kvar där hela kvällen tills dom stängde. Men vi hade de kul, med massa drinkar och en strippstång!

Jag och Malin Ö ramlade iallfall in i hennes lägenhet runt halv sex tiden helt sönder frusna efter vår något omständiga resa hem. Men kvällen var riktigt lyckad och jag hade de jätte kul, nästa gång ska vi se till att dra oss till lite fler ställen bara. Har tyvärr inte fått några bilder än, men dom laddas upp så fort jag får tag på dom. Vissa lite för barnvänliga dock!

Nu ska jag iallfall sova lite, ska ju nämligen upp och provjobba imorgon klockan nio. Får se hur de går, spännande!


White Chicks!

2009-03-19, 23:54:10 / Kategori: Random thoughts
Ligger i sängen nu och ska sova om ett tag, tänkte sätta på filmen White Chicks som jag har sett typ tusen gånger men jag tröttnar liksom aldrig på den! Är lika rolig varje gång! Dålig film att bli trött till dock, kommer ju sluta med att jag ligger i sängen och asgarvar, piggare än någonsin...

Idag har varit en bra dag iallafall! Började dagen med att gå upp och färga håret, hade ju köpt en chocklad brun färg för jätte länge sen men jag har bara inte orkat sätta i den. Men de gjorde jag och de blev okey, lite mörkare än tidigare iallafall. (bild kommer imorgon) Sen drog jag hem till Niklas och lyssnade lite på när han och Magnus repade. Super duktiga var dom, sen drog Magnus och jobbade och jag och Niklas in till stan för att käka lunch. Lyckades tajma Johan Ls lunchrast så han hängde på han med, åt på Waynes dom har ju så goda sallader. Sen skulle jag ha köpt nytt löshår men jag var för snål för tillfället så jag köpte en glass istället. Lite mer ekonomiskt sådär!

Imorgon så tror jag att det blir Let´s Dance med Sandra och lite vin! Ska bli mys! Sen blir de säkert en rätt så lugn kväll i överigt, åker ju som sagt till Stockholm på lördag så jag vill vara utvilad tills dess... Ska bli så kul!

Ps. Idag använde jag min skinnjacka för första gången 2009 plus mina nya solglasögon, är våren på väg tro? Ds.

Städat och klart!

2009-03-18, 19:14:10 / Kategori: Allmänt
Nu är jag precis klar med att städa mitt rum, går ju så snabbt men tanke på att det är typ 10 kvdm stor! Slänger jag en tröja på min säng så ser det jätte stökigt ut på en gång, men rent och mysigt blev det nu iallafall. Tänkte slänga mig in och ta en bad och slappa lite, känner mig lite slut i kroppen faktiskt. Har ingen aning om varför?

Igår vad jag iallfall hos Sandra och vi hade vår sedvanliga Gossip Girl/Den rätta för Rosing kväll minus översovningen då, iallafall nu i några veckor när Christian är hemma igen och gör praktik. Jag köpte iallfall med mig massa godsaker, vi hade typ allt. Chips, lösgodis, bullar, kakor och cola såklart! Mådde ju måttligt dåligt när jag gick därifrån. Vi såg iallfall dom två sista avsnitten på säsong ett på Gossip Girl och de var så spännande, ska sätta igång och ladda ner säsong två redan nu.

Idag var jag iallafall en sväng på stan och köpte en
infltyttnings/kombinerad födelsedags present till Malin Ö, ska ju dit i heljen är det tänkt! Är ju aningen trött på Gävles begränsade nattliv vid det här laget så nu är det dags att göra Stockholm, det kommer att bli jätte kul! Passade även på att köpa mig en ny liten väska och en kjol som jag hade tänkt att ha till heljen, från gina såklart! Vill bara hitta ett litet mer färgglatt linne att ha till! Tips nån?


Bjuder på en bild innan läggdags!

2009-03-15, 23:44:59 / Kategori: Random thoughts


Uppdatering: Fortfarnande jätte bakis, känns nästan värre nu. Fick ju för mig att äta lite ost, kex och vin nu på kvällskvisten.. dumt, väldigt dumt!



Så sjukt BAKIS!

2009-03-15, 15:43:51 / Kategori: Allmänt
Idag är inte en av mina bättre dagar, var länge sen jag var så här bakis! Eller så känns det extra mycket idag för att jag tog det så lugnt förra heljen att min kropp har glömt bort hur det känns dagen efter? Hur som helst så blir den här dagen en lugn dag, orkar inte med så mycket annat. Med till gårdagen då, hade iallfall jätte trevligt! Blev kanske lite väl mycket att dricka men så kan de få vara ibland. Jag, Sandra, Janna satt iallafall hemma hos Malin Ö och drack drinkar och kollade på Schlager finalen och vi var super seriösa. Vi satt och fyllde i den där tabellen som man fick i gårdagens GD och gav egna poäng och hade våra egna deltävlingar. Måns Zelmerlöw blev till slut iallfall vår favorit, och fick vår 12:a men det hjälpte tydligen inte alls! Skräll att Malena Ernman vann tyckte jag, hade jag aldrig trott men vi var rädda där ett tag att Caroline af Ugglas skulle kamma hem segern. Men med vår historia att skicka svenska poplåtar till Eurovision som floppar så kanske den här låten kan skrälla där med då!

Vår 12 poängare!




Schlager, nja inte enligt mig...




Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och åka runt och samla ihop alla mina saker som jag så fint har spritt ut över Gävle! Skjutsa Malin Ö till tåg stationen och åka hem till Sandra och Christian och hämta lite saker.


Äntligen Lördag!

2009-03-14, 13:00:20 / Kategori: Allmänt
Idag så är det tjejfest hemma hos Malin Ö!
Är riktigt taggad! Plus att det är schlager final ikväll... jag menar det kan inte blir så mycket bättre än så här! Vet bara inte vad man ska ha på sig, måste vara de dagliga i-landsproblemet? Gjorde iallafall värsta klippet nyss, köpte ett par super snygga skor för 200 kronor på SkoHuset, har verkligen sprungit runt och letat efter ett par snygga party skor hela veckan men jag har inte hittat nått eller så är alla för dyra för min smak.

Men jag blev förälskad i dom här, plus att dom var billiga!



Jag och Sandra tänkte bli drinkmästare ikväll
, vi är ju jordens vin drickare egentligen men vi tänkte att omväxling förnöjer ju så nu har vi bunkrat upp med massa goda drink ingredienser. Plus att jag köpte en flaska champange till oss i sann schlager ära! Vi ses kanske ute i dimman ikväll!

XOXO



Fortfarande vaken...

2009-03-13, 02:55:22 / Kategori: Random thoughts
Jag satte i filmen "Babas Bilar" med vetskapen att den var en AS dålig film, men vad händer då? Jo den bli plötsligt intressant, varför blir allt så mycket mer intressant på nätterna? Så är det iallfall för mig. Så nu ligger jag här i sängen, lagomt pigg kvart i tre på natten... lyckat! Har iallafall hunnit med att sola idag, kollade på film med Niklas ikväll och stoppade i mig allt för mycket chips och dipp.

Ser iallafall fram emot heljen, var ju lugn förra så jag har ju lite att ta igen den här heljen. Imorgon är så hoppas jag på middag och kanske lite lets dance med vi sen på lördag ska vi ska ha lite tjejfest är det tänkt, det är ju trots allt melodifestival så i all schlager ära så kan man inte annat än att klä upp sig till tusen och vakna med sitt allra bästa party humör!
Vilka håller ni på i finalen föresten? Det har ju varit så många deltävlingar så man kommer ju inte ens ihåg vilka som har tagit sig till finalen...

Nu ska jag iallafall försöka få mig lite sömn.


PS. Jag lagade mat igår kväll och det blev gott. Snacka om stolt!

Nyss hemkommen från skolan...

2009-03-11, 16:37:53 / Kategori: Allmänt
Har nyss slevat in mig massa köttfärssås, makaraoner och majs. Mums var de! Vaknade 15 minuter innan min buss skulle gå i morse (läs:kl.12.15) så jag hann iallafall inte göra mycket annat än att slänga på mig lite kläder och springa till bussen, i snörusk och kyla. Så jag satt tre timmar i skolan och höll på att hungra ihjäl, jag menar man kan ju inte överleva på ett äpple hela dagen. Förstår inte dom som går på sånna där frukt dieter, man blir ju inte mätt! Jag måste ha riktigt mat, helst kött för att klara mig. Frukt för mig är ett mellanmål inget annat.

Nu tänkte jag iallafall ta mig en riktigt lång och varm dusch,
sitter även och lyssnar på Caroline af Ugglas låt "Snälla Snälla" alla pratar ju om att det är sååå bra och nu har den ju faktiskt gått vidare till final i melodifestivalen med. Så jag ska nog ge den en chans, eller vad tycker ni? Hon har ju personlighet iallfall och hennes inlevelse kan man ju inte klaga på...





PM klart?

2009-03-11, 00:57:38 / Kategori: Random thoughts
Nu tror jag att jag är klar med mitt såkallade PM som vi skulle presentera för klassen imorgon, har ju inte skrivit ett sånt någon gång tidigare så det fick bli som de blev. Jag menar, hur mycket kan man förvänta sig så här sent på natten?
Jag som kom i säng klockan 22 igår, det var tydligen bara en engångs förteelse! Kunde inte låta bli att snaska på lite godsaker när jag skulle plugga, ostar och salami är så mycket godare än godis och chips. Ska börja med de istället!

Nu ska jag iallafall göra mig iordning för kvällen och se om jag kan somna
, är lite trött nu faktiskt. Sandra och jag hann iallafall med att se "Den rätta för Rosing" och två avsnitt av Gossip girl och det slutade så spännande! SHIT! Vi hann med lite planering om heljen med, men återkommer om de senare. Sweet Dreams!


För er som kansk inte är sånna vatten älskare, jag inkluderat, så hjälper de verkligen att tillsätta nån gurkskiva. Det ger verkligen lite extra smak. Tips!

Varit på väg hela dagen...

2009-03-10, 15:51:37 / Kategori: Allmänt
Ställde klockan på 08.30 imorse, med tanke på att jag la mig så tidigt igår tänkte nämligen gå upp och dra mig till högskolan och plugga lite, snozade några gånger och klockan blev 09.30 och så stängde jag av klockan med inställningen att gå upp. Blundade en sista gång och sen nästa gång jag öppnade ögonen var klockan 13.00! Lyckat! Jag skulle behöva en sån där väckarklocka som Kalle Anka har, i det där avsnittet som alltid visar på juldafton när dom åker husvagn, en sån som drar av täcket automatiskt när det ringer och piskar en tills man går upp... det kanske skulle fungera?

Iallafall så har jag varit halvt om halvt på väg till skolan hela dan, men jag har dragit ut på det pga av de pissiga vädret! Så nu tänkte jag att jag lika gärna kan vänta tills pappa kommer hem med bilen så tar jag den istället. Sen åker jag till min Sandra och kollar på lite Gossip Girl och Linda Rosing, ska bli mys! Sen skulle Christian och Niklas komma efter dom sett på valbo hockey matchen och kolla lite på film.


Grattis hjärtat!

2009-03-09, 20:29:52 / Kategori: Random thoughts
Nu när det är officielt, statusen på Facebook är ändrad och allt, så vill jag bara säga GRATTIS GRATTIS GRATTIS till Fanny och Niklas som har förlovat sig! Är så glad för er skull gumman, och vi ska fira så som vi ska fira! Saknar dig vännen!


Chips & Cola

2009-03-09, 17:14:04 / Kategori: Allmänt
Sitter just nu och smaskar i mig lite Sourcream chip och dricker massa cola, tänkte att jag nämligen skulle ta mig en promenad så jag måste ju fylla upp depåerna lite grann! Såg precis mig själv i spegeln för första gången på hela dagen och damn jag såg blek ut! Så min promenad kommer nog att styras mot solairet om jag känner mig själv rätt. Det dryga är att jag tappat bort mitt Visa kort (läs:igen) och måste hålla på att föra över pengar till andras kort och sen ta ut pengar, men det är smällar man får ta om man är en född klant som jag.



Sen ska jag ta mig ett långt bad, bästa sättet för vardagslyx tycker jag!
Sen blir det till att plugga lite, blir lite svårt med tanke på att jag inte har införskaffa mig kurs litteraturen än. Men det löser sig nog!

Melodifestivalen...

2009-03-08, 19:02:25 / Kategori: Allmänt
Igår när vi satt hemma hos Magnus och kollade på Melodifestivalen så deltävlning nummer 27 känns det som, så hörde jag iallafall Star Pilots för första gången och jag kände att den här låten har hört förr. Rättare sagt att jag hade dansat till den på krogen, så vi satt och grubblade på det men vi kom inte rktigt på de. Men så idag så satt jag och läste runt på lite diverse bloggar och såg att de var fler som hade haft samma tanke som jag, och låter inte dom här två låtarna väldigt väldigt lika?






Jag, en husmor? Va?

2009-03-08, 15:37:58 / Kategori: Random thoughts
Just idag känner jag mig faktiskt som en riktigt hemmafru, det här händer alltid när mamma åker bort. Hon åkte nämligen till New York imorse och blir borta hela veckan, och varje gång hon åker bort så blir det som att jag kliver in i en annan roll. Jag blir Husmors-Malin, henne skulle ni verkligen inte känna igen! Hon nämligen tvättar, städar, diskar och hjälper sin lillebror att laga kläder som är trasiga... Hon lagar däremot inte mat, men dukar gör hon iallafall! Får se hur länge de här håller i sig, men just nu är jag iallfall Husmors-Malin. Kan tänka mig att min familj välkomnar henne med öppna armar!


Trötter...

2009-03-07, 12:55:14 / Kategori: Allmänt
Ligger fortfarande i sängen och drar mig, orkar inte gå upp riktigt än. Min svarta persienn (stava) kan lura vem som helt att det är natt, för mitt rum blir verkligen kolsvart när den är nerdragen så en liten stund till tänker jag låtsas att det är natt och att jag inte kan gå upp mitt i natten! Fast jag är ju rätt så hungrig så jag tror inte att jag kommer kunna lura min kropp så länge till.

Sitter i soffan och dricker vin...

2009-03-06, 22:08:05 / Kategori: Allmänt
Nu har jag städat hela huset och till och med tvättat, på en fredagskväll.. jag vet inte varför men man känner sig så mycket duktigare bara för att man gjorde det på en fredagskväll. Har äntligen målat mitt nattugsbord svart med, vilket jag har planerat att göra det över ett år nu, men det har inte blivit av. Men nu är det jätte fint! Visar bilder sen.

Åt iallafall super god middag idag, hela famlijen så det blev riktigt fredags mys! Vi åt italienskt med massor av olika sorters salami, parma skinka och massa oster och pasta. Igår var jag även ute och käkade på Olearys för första gången och det var riktigt gott där, kanske lite för starkt för min smak men gott! Sen var jag iväg och såg på filmen "Män som hatar kvinnor" och jag hade inga riktiga förväntningar på den för att jag hade varken läst boken eller sett någon trailer för filmen. Men det var verkligen jätte bra, hemsk, men super bra! Rekomenderar den verkligen, den berör...

Imorgon så vet jag faktiiskt inte alls vad som händer, har inget några specifika planer för en gångs skull. Vi får se hur det blir, händer säkert något kul! Det är ju trots allt lördag.



Kul med paket!

2009-03-05, 13:59:41 / Kategori: Mode och Skönhet
Fick hem min klänning idag, var så kul att öppna brev lådan och det fanns ett paket där! Klänningen var jätte fin men det var en aning stor, trots att jag beställde hem S/XS får se om jag kanske kan rådfråga Sandra om att sy in den. Hon som är underbarnet när det kommer till att sy, men trots det ska jag försöka sy in några jeans idag.

Köpte föresten ett par nya solglasögon igår, så ge mig vår nu tack!





Uppdatering: Jag kom inte så långt med mitt syande, kunde inte ens trä maskinen!

Bjuder på lite musik...

2009-03-04, 13:06:51 / Kategori: Allmänt
Blev riktigt besviken när jag hörde att Rihanna hade gått tillbaba till Chris Brown, efter den omtalde misshandeln. Nu vet man ju inte alla detaljer och så, bara det man har läst i medierna men jag vill iallafall gärna tro att om en pojkvän skulle misshandla mig så han göra det en gång bara, för jag skulle lämna honom för gott efter det....  Men som sagt det är väl säkert inte så lätt som jag sitter här och tror kanske, men varför vara i ett förhållande med en man som inte respekterar dig och får dig att känna dig mindre värd?

Hon gör iallafall bra musik och Justin är ju sexig ...



Återkommer med dagens outfit om ett tag!

Sjuk=TV&Dator

2009-03-03, 19:08:39 / Kategori: Allmänt
Ja vad kan man göra när man är sjuk förutom sitta framför datorn och se på tv? När man inte orkar göra nått annat?
Jag som trodde att jag skulle ha min vanliga övernattnings/gossip girl kväll hos bästaste ikväll, men jag fick ställa in... Vill inte smitta ner henne, så vi blir två stycken som måste ligga hemma och tycka synd om oss själva. Men jag saknar våra underbara tisdagskvällar redan! Har ju inte sett henne nu sen i lördags, känns ju länge juh! Sorry att ni får höra på mitt tjat nu, men det är bara så tråkigt att vara sjuk!

Kollade iallafall upp tv-tablån för ikväll, så här kommer min kväll se ut ikväll
  • 19.00 -20.00  2½ men
  • 20.00 -21.00  Den rätta för Rosing
  • 21.00 -22.00  The Mentalist
Sen fanns det inte så mycket mer att titta på... Ursch vad uttråkad jag är just nu! Väntar på att min älskade mamma ska komma hem med lite halstabletter och soppa, till och med hon måste tycka att jag är sjuk nu. Hon brukar aldrig vara så snäll när jag är sjuk som hon har varit dom senaste dagarna, igår köpte hon en VeckoRevyn och en 200 grams Marabou Daim chocklad och idag soppa och halstabletter.



Kan inte låta bli att titta på hennes nya program! Tror nog att Sandra också kommer sitta bänkad framför tv kl åtta med! Då är vi två iallafall...

Kollar på Tyra Banks show

2009-03-03, 15:53:48 / Kategori: Random thoughts
Uppdatering: Idag snorar jag inte alls lika mycket, utan nu är det min hals som känns helt sönder istället.

Jag ligger iallafall nerbäddad i soffan och kollar på Tyra Banks show, och idag så är Fatima som var med i Top Model i säsong 10 med och pratar om könsstympning. Man blir helt ställd när man hör henne pratar om de, för man tror inte att sådana hemska saker pågår i världen idag. För er som inte vet riktigt vad de är så betyder könstympning i princip att man skär bort delar av de kvinnliga könsorganet, enligt världshälsoorganisationen (WHO) finns det tre typer av könsstympning:

Typ 1: "Sunna" Borttagandet av "förhuden" över klitoris. Ibland utökat till att delar av eller hela klitoris skärs bort

Typ 2: Klitoridektomi, hela klitoris skärs bort tillsammans med delar av eller hela de inre blygdläpparna

Typ 3: Infibulation (även kallad faraonisk omskärelse) hela klitoris, de inre och delar av de yttre blygdläpparna avlägsnas och huden sys sedan ihop. Endast en liten öppning lämnas så att mensblod och urin kan passera. Vid giftermål måste kvinnan öppnas för att mannen ska kunna tränga in vid samlag.

Fatima blev utsatt för typ 3 av könsstympning, vilket ses som den värsta sorten. De länder som den typen av könsstypming fortfarande praktiseras i är Sudan, Uganda, Egypten och Somalia som Fatima är ifrån.Trots kunskapen om hur farligt det är för kvinnor så utsätts fortfarande i snitt 2-3 miljoner kvinnor per per år för  könsstympnig, villket motsvarar runt 6000 kvinnor per dag! Det är enormra siffror. Med tanke på att de flesta kvinnorna som blir utsatta för den här typen av ingrepp sker i "vanliga" hus och praktiseras av outbildade personer med orena verktyg så är de här ingreppet livshotande. Instrumenten återanvänds utan sterilisering och ofta så sker dessa ingrepp utan någon typ av bedövning, så ni kan ju tänka er hur extrem smärtan måste vara. Ofta så får dessa kvinnor (om de överlever) problem med återkommande urinvägsinfeltioner, njursten, infektioner under mensen, vilket kan leda till sterilitet.

Anledningen till att jag skriver om det här är för att jag för några
år sedan läste en bok som hette "En blomma i Afrikas öken" skriven av Waris Dirie som handlar om just könsstympning. Och jag rekomenderar den verkligen, för jag känner att det här är ett problem som faktiskt borde tas upp mer i både medier och böcker. Med tanke på att det fortfarande praktiseras i sån stor utsträckning och så pass många kvinnor drabbas av de.

Vi i väst världen har kommit så långt när det kommer till  kvinnans sexualitet
, vi kan prata öppet om det och det ses inte som någonting skamfullt eller tabubelagt. Vilket jag personligen tycker borde vara självklart, men det är tyvärr inte så överallt. Så jag kan inte låta bli att skäna en tanke till andra delar av världen där bilden av en kvinna fortfarande uppfattas som ett  redskap att tillfredställa mannen, ge honom njutning och föda hans barn. Där dom berövar kvinnorna från kroppsdelar så de inte kan njuta av sex, dom berövar kvinnorna från kroppsdelar från att leva ett så kallat "normalt" liv.

Vet inte hur många som orkade läsa ända hit, med tanke på de otroligt långa och seriösa inlägget. Men jag kände bara att jag ville uppmärksamma den här frågan.


Här är iallafall en bild av Fatima från Top Model


Blev kär i den här klänningen...

2009-03-02, 14:18:15 / Kategori: Mode och Skönhet
Klickade hem den här klänningen från Nelly.com alldeles nyss, har aldrig beställt hem kläder därifrån förr men jag såg den här klänningen och kände att jag var tvungen! Den är ju bara så snygg! Så om 2-3 dagar så har jag den i mina ägor, känner mig redan lite friskare faktiskt... eller ja, i tanken iallafall.



Den kostade bara 349 kr med, det var den värd!

Nej nu ger jag upp!

2009-03-02, 12:07:10 / Kategori: Allmänt
Dom senste dagarna har jag pratat om att tänka positivt, och allt saker och ting blir som man tänker. Så jag provade på att tänka mig frisk, vilket inte riktigt har haft den framgång som jag hade hoppats på. Så jag ska fortsätta att vara positiv, för allt blir så mycket lättare då men jag tänker erkänna mig själv sjuk. Jag kan inte förtränga de längre... Jag är sjuk!
Så nu ligger jag nerbäddad i soffan, så idag ser min dag ut ungefär såhär :
  • Kommer alltid ha en kopp the redo, med förkylnings honung i
  • Kör på stark soppa, har fått för mig att stark mat hjälper
  • Knarka C-vitamin, min doktor sa förr att det finns inte nått som heter för mycket C-vitamin
  • Mina alvedon ligger mig varmt om hjärtat så dom ligger redo på soffbordet
  • Ställer in alla mina planer idag och ska bara ta det lugnt och fokusera på att bli frisk
Så här känner jag mig idag, alldeldes suddig och allt är som en dimma...
Så rolig verkar min dag se ut idag, dags att återgå nu till mitt soffliggande då!

XOXO